Kierrätysmateriaaleista valmistetut tuotteet

Ilmastoystävälliset tuotteet tiedostavalle kuluttajalle

Eko-tuotteemme on valmistettu kierrätyslangasta kudotuista nauhoista. Kierrätysmateriaaleista valmistettujen lankojen tuotanto kuluttaa huomattavasti vähemmän luonnonvaroja ja synnyttää vähemmän hiilidioksidipäästöjä kuin neitseellisten lankojen valmistus.

Kierrätyspolyesteriolkainten nauha on tehty langasta, joka on valmistettu Italiassa Newlife™ -tuotantomenetelmällä Pohjois-Italiasta kerätyistä käytetyistä muovipulloista. Ainutlaatuinen tuotantoprosessi vähentää hiilidioksipäästöjä 32 prosenttia ja säästää vettä 94 prosenttia ja energiaa 64 prosenttia verrattuna neitseellisen PET-kuidun valmistukseen.

Kierrätyspuuvillaisten olkainten nauha valmistetaan käytetystä denimistä. Käytetty ja rikkinäinen farkkukangas revitään mekaanisesti laadukkaaksi kierrätyskuiduksi. Kuitu kehrätään ekologisten kuitujen, kuten Tencelin, viskoosin tai kierrätyspolyesterin kanssa langaksi.   

1 kg:n kierrätyspuuvillan valmistus säästää vettä 3485 l, hiilidioksidipäästöjä 1,58 kg ja energiaa 6,35 kWh neitseellisen puuvillan valmistukseen verrattuna. Pelkästään yhden henkselin valmistuksessa säästyy 348 litraa vettä!

100 % Climate Neutral -postituspusseissa käytettävän paperin raaka-aineena on pohjoismaisessa FSC-sertifioiduissa metsässä kasvanut puu. Paperi valmistetaan pohjoismaisella tehtaalla käyttäen ilmastoa säästävää uusiutuvaa energiaa. Ilmastoneutraalin pakkauksen jokaisessa tuotantovaiheessa pyritään minimoimaan hiilidioksipäästöt ja jäljelle jäävät päästöt kompensoidaan Golden Standard -projektin kautta. 

Valmistamme kaikki henkselit Keravalla omalla työhuoneellamme. Pakkausten vyötteet on valmistettu ekologisesta paperista ja tuotteet postitetaan ilmastoneutraalissa postituspussissa. Kaikilla tuotteillamme on Avainlippu-merkki.

Näytetään tuotteet 1 - 7 (7 tuotteesta)